time management oplossingen

Bent u op zoek naar time management oplossingen die u meteen kunt gebruiken?

Wilt u uw tijd vandaag en elke dag beter beheren?

Hoewel het tijd kost om uw tijd te beheren, is het goede nieuws dat u niet uren van uw dag hoeft te besteden om dingen op orde te krijgen.

U kunt uzelf op succes voorbereiden door slechts een paar momenten van uw drukke dag vrij te maken.

In dit bericht bied ik een verzameling van vier oplossingen voor tijdbeheer die gemakkelijk in uw dagelijkse routine te implementeren zijn.

Deze eenvoudige oplossingen kunnen een groot verschil maken in hoe u uw tijd nu en in de toekomst beheert.

Ben je klaar om te beginnen? Start met een Een waterverzachter kopen

Geweldig, laten we aan de slag gaan!

Plan terugkerende evenementen. Bent u lui als het gaat om het vastleggen van terugkerende gebeurtenissen en activiteiten in uw agenda?

Dit kunnen persoonlijke buitenschoolse activiteiten zijn die regelmatig in uw agenda opduiken, wekelijks, maandelijks of driemaandelijks.

Misschien golft u wekelijks met vrienden, leest u ’s avonds een boek, of hebt u elk kwartaal een professionele vergadering met collega’s.

Als dit het geval is, moet u uzelf echt een plezier doen en al deze punten uit uw kortetermijngeheugen overbrengen naar een fysieke agenda.

Er zijn twee goede redenen om dit te doen. Ten eerste kunt u uw agenda niet goed beheren als niet al uw activiteiten erin zijn opgenomen.

Ten tweede verkleint het noteren van deze punten in uw agenda de kans dat u uzelf tijdens de week per ongeluk dubbel boekt. Een snelle blik op uw agenda laat u weten dat u dinsdagavond om 19.00 uur beschikbaar bent.

Als u een digitale agenda gebruikt, stel dan activiteiten in die dagelijks, wekelijks of maandelijks moeten worden herhaald. U kunt elk kwartaal controleren of deze activiteiten nog steeds accuraat en up-to-date zijn.

Als u een papieren planner of planner gebruikt, moet u elke gebeurtenis met de hand invoeren. Maak het proces eenvoudig te beheren door vooruit te plannen.

Noteer eerst de datum en tijd van elke activiteit op een stukje kladpapier. Zet vervolgens elke activiteit in uw agenda. Tenslotte kunt u elke datum/tijd van een activiteit van uw lijst afstrepen.

Maak mini-deadlines.

Deadlines stellen voor projecten en opdrachten is een no-brainer. Maar laat je jezelf wel duidelijke vooruitgang zien in je dagelijkse werk? De oplossing is eenvoudig: maak een reeks van mini-deadlines om je gemotiveerd te houden.

Met kleinere deadlines voor projecten en opdrachten kunt u uw werk eerder corrigeren dan later. Bovendien geeft het meer voldoening om je vooruitgang te zien in de loop van een paar dagen, in plaats van een paar weken of maanden!

De volgende keer dat je aan een weken- of maandenlang project begint, probeer dan dagelijkse en wekelijkse mijlpalen voor jezelf op te stellen. Probeer je werk te spreiden over een langere periode, in plaats van een kortere.

Houd in gedachten dat dit geen gigantische prestaties hoeven te zijn. Je kunt nog steeds vooruitgang boeken door kleine stappen te nemen.

U kunt bijvoorbeeld onderzoek doen, een aantal telefoontjes plegen of e-mails versturen. U kunt ook ideeën brainstormen, een concept schrijven, items herzien, enzovoort.

Welke mijlpalen u ook voor uzelf vaststelt, denk eraan om elke dag kleine, uitvoerbare stappen te zetten.

Voor je het weet ben je een stap dichter bij je doel!

Stel een timer in wanneer u de telefoon gebruikt.

Lijken uw telefoongesprekken u overdag veel tijd te kosten? Het maakt niet uit of je met je beste vriend aan het chatten bent, of een wekelijks check-in gesprek op kantoor hebt met je collega’s.

Voor je het weet zijn de minuten voorbij gevlogen, en loop je ver achter op schema voor de dag. Auw… Dit kan vooral een probleem worden wanneer u in de loop van een dag veel moet bellen.

U kunt deze telefoonongelukjes gemakkelijk verhelpen door de tijd in de gaten te houden. Voordat u aan de telefoon springt voor een gepland gesprek, stelt u een stille aftelklok in de keuken in, of een timer op uw computer, horloge of digitaal apparaat.

Een timer betekent niet per se dat u uw gesprek moet haasten of overhaasten. Een timer kan je helpen je meer bewust te worden van het verstrijken van de tijd. Je hoeft maar één snelle blik op de timer te werpen, en ta-da! U hebt een referentiepunt om uw gesprek en agenda op af te stemmen.

Gebruik een analoge klok.

Met een digitale klok is klokkijken een fluitje van een cent – u hoeft alleen maar een blik op het digitale display te werpen en u weet meteen het exacte uur en de exacte minuut. Maar hoe handig digitale uurwerken ook zijn, ze zijn niet zo effectief als het gaat om het geven van een steeds veranderende visuele referentie als het gaat om het verstrijken van de tijd.

Wanneer u een analoge klok gebruikt, of een klok met een traditionele wijzerplaat, krijgt u eigenlijk twee lessen in tijdbeheer voor de prijs van één!

Ten eerste moet je geest de wijzerplaat lezen om de huidige tijd te identificeren. Ten tweede, als je eenmaal de huidige tijd hebt geïnterpreteerd, kun je precies zien waar dat zich verhoudt tot het huidige uur, evenals tot de rest van de uren van de dag.

admin